® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB

HOME


INTERIEURSTYLING IN DE HORECA
DEEL 1

Zie ook de andere afleveringen:

Inleiding
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Waar kun je dit onderwerp beter bekijken dan in New York.
Vooral de wijken Chelsea’s, MeatPackinging District en Soho zijn tegenwoordig erg in.
Hier vind je de laatste ontwikkelingen en voorzover er  ‘trends’ bestaan, dan moet je toch echt hier zijn.
www.meatpacking-district.com

Belangrijk voor een horeca interieur zijn o.a. de volgende punten:
·      materiaalgebruik
·      originaliteit
·      budget
·      verlichting
·      thema
·      enz.

Uiteraard zijn ook zaken als routing, veiligheid, comfort enz. van groot belang.
Maar we letten nu meer op het interieur en styling.
 

Een lange smalle ruimte.
*
Eigenlijk gewoon een pijpenla, maar door de eigenzinnige verlichting wordt het saaie ritme volkomen doorbroken.
Let op de indirecte verlichting zowel links als rechts.
Links komt het licht achter de lange bank vandaan.
Licht suggereert ruimte en door het licht d.m.v. lichtslangen op de muur ontstaat een breedte-effect.
*
Relatief een betaalbaar interieur, eigentijds en door de combinatie van de tijdloze mozaiektegeltjes en eigentijdse materialen ontstaat een bijzonder beeld.
*
Let ook nog even op het plafond.
Door de ruime witte baan in het midden lijken de wanden te wijken.
*
Eigenlijk kun je het interieur in twee plakjes snijden.
Dek de bovenkant af, zeg maar boven de lambrizering/lange bank en daarna doe je precies het omgekeerde.
*
Je ziet dat ondanks de tegenstelling alles in elkaar lijkt te passen.
*
Licht is in dit interieur een niet te onderschatten punt!
*
Comfort is niet het sterkste punt, zeker niet als je op de lange wandbank zit.

HOME