® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB


HOME

LET OP DE KINDERKAMER

MEUBELEN IN DE KINDERKAMER
Opgroeiende kinderen hebben zonder meer recht op een stevig werkblad, waarop ze kunnen tekenen, knutselen en op latere leeftijd hun huiswerk kunnen maken.
De voorkeur gaat uit naar een blad, dat in de hoogte mee kan groeien. Ook de hoogte van de stoel moet verstelbaar zijn om regelmatig te worden aangepast. Er bestaat bij kinderen minder behoefte aan een officieel meubel; kinderen kunnen veel plezier hebben van stevige kubussen, die tegelijk als tafel, stoeltje en kast dienst kunnen doen.

VLOER
Hier wordt het onmogelijke gevraagd. Het meest onderhoudsvriendelijk is wederom een gladde vloer van bijv. kurk of vinyl. Spelen op de vloer, bijv. met speelgoedautootjes zal dan geen enkel probleem geven.Als het enigszins mogelijk is, zou het kind bij de keuze, vooral van de kleur en het materiaal, betrokken moeten worden.

VERLICHTING
De verlichting in een kinderkamer is vaak slecht verzorgd. En dat, terwijl juist kinderen een goede verlichting nodig hebben.
Overigens heeft een kind van tien jaar slechts 20% nodig van het licht van een zestigjarige.
De schakelaar bij de deur moet zo laag zijn, dat een kind er gemakkelijk bij kan. Een goede hoogte is deurkrukhoogte (105 cm). 
Een wandcontacdoos is natuurlijk gevaarlijker, dat vergt soms het nodige denkwerk.
Oudere kinderen hebben recht op een goed gerichte verlichting boven het werkblad. Vergeet het bedlampje niet!

HOME