® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB


HOME

Bijzondere interieuradressen?

ZinX

ZinX is een meubelmerk in 2009 gestart door de ontwerper Gerard der Kinderen. Aangezien meubels produceren al drie generaties in de familie zit, pakte hij, na een carrière in de communicatie, zijn passie weer op en besloot in 2009 een collectie samen te stellen op basis van de wensen en mogelijkheden van vandaag. Zijn motto: ‘Kwaliteit is een betaalbare luxe’.

 
Duurzaam, milieuvriendelijk, recyclebaar en geproduceerd om generaties mee te gaan. Eerlijke materialen zoals eiken, noten, zink en aluminium zijn de belangrijkste. Voor de toepassing van zink is zelfs een geheel nieuwe productiemethode ontwikkeld, die resulteert in een specifieke nieuwe vormgeving van de tafelbladen.
Een eerlijk, simpel design maar met een ziel, dat waren de uitgangspunten voor de ontwerpen. De meubelen worden geproduceerd in Nederland met gebruikmaking van de nieuwste computergestuurde machines, gecombineerd met traditioneel vakmanschap. Dit betekent dat de levertijden kort zijn en de kwaliteit hoog. De meeste tafels zijn geschikt voor wonen en werken en voor zowel binnen als buiten. Alle tafels hebben karakter, worden alleen maar mooier met de tijd en kunnen generaties meegaan.
 
Gerard der Kinderen over ZinX:
Ik heb de collectie samengesteld als antwoord op de vraag naar meer menselijke, tactiele, duurzame, ecologische producten. Een tafel moet goed zijn, duurzaam, sociaal duurzaam, geliefd worden, mogen leven, oud mogen worden, doorgegeven kunnen worden aan de volgende generatie.
Tafels gemaakt van hier voorhanden materialen, gemaakt met lokaal vakmanschap. Een tafel uit het leven, voor het leven. Innovatief in materiaalkeuze, lokaal materiaal, keuze voor lokaal vakmanschap en keuze voor kwaliteit. Innovatief in marketing, verkoop direct aan de consument, via internet en eigen store en via professionals. De enige manier om lokaal vakmanschap nog betaalbaar aan de consument te kunnen leveren. Niet geproduceerd aan de andere kant van de wereld, niet verscheept vanaf de andere kant van de wereld.
 
Ontwerper Gerard der Kinderen
Ontwerper Gerard der Kinderen: Zo’n 25 jaar geleden heb ik op de Design Academy in Eindhoven productontwerpen gestudeerd. Na mijn studie ben ik een ontwerp- en communicatiebureau begonnen. Na 20 jaar besloot ik het roer radicaal om te gooien en mijn bureau te verkopen om mijn passie voor meubelen weer op te pakken.
In 2007 ben ik begonnen en heb in dat jaar mijn ontwerpen gepresenteerd in Milaan, Londen, Rotterdam, Parijs, Tokio en Seoul. In Tokio was een ontwerp van me de ‘Official Table’ van de Tokyo Designer’s Week. Ook al in dit eerste jaar was een ontwerp van me te koop bij Conran’s in Londen, Parijs, Tokio en New York. In 2008 heb ik me geconcentreerd op het ontwerpen en samenstellen van een collectie tafels voor het nieuwe label ZinX, geintroduceerd in 2009. Daarnaast ontwikkelde ik het Local World Table concept, presentatie in Milaan 2009, waarvan enkele uitvoeringen zijn opgenomen in de collectie van ZinX. In mei 2010 zijn nieuwe ontwerpen toegevoegd aan de ZinX collectie, zoals de leren en glazen tafels.

Klik op:
Collectie

LEVERING
Exclusieve levering via de interieurontwerpers/stylisten op het Platform voor Interieurontwerpers, Interieur- & Verkoopstylisten.
Klik op:
Platform

HOME