® International Academy for Interior Design/Instituut voor Binnenhuisarchitectuur/IVB

HOME




Tien praktische tips voor het inrichten van een keuken



1.
AANRECHTBLAD
Wees minder gevoelig voor het verhaal van de adviseur zoals
de keuze van het aanrechtblad. Kies een blad dat je mooi
vindt, waar je je prettig bij voelt. Een trend is zo voorbij.
 
2.
KWALITEIT
Een merkkeuken zal iets duurder zijn, maar een fabrikant heeft
een naam te verliezen. Daarom zullen de toegepaste materialen
zoals scharniertjes, schroeven, geleiders, plaatmateriaal van
een betere kwaliteit zijn! Iets duurder, maar een veel langere
levensduur.

3.
SCHUIFLADEN
Plan in de onderkastjes de nodige schuifladen. Veel makkelijker
en overzichtelijker.

4.
CARROUSSELS
Kies die carrousels waar de deksels niet tegelijk achter vallen
en waar je makkelijk bij kunt.
 
5.
HANDGREEPJES
Let op de handgreepjes. Ze moeten gebruiksvriendelijk zijn
d.w.z. zonder nagels te breken eenvoudig schoon te maken.
 
6.
HALOGEENSPOTS
Halogeenspots geven als werkverlichting vrij veel schaduw,
overweeg tl-verlichting. Denk er in ieder geval goed over na!
 
7.
INDELING
Let erg goed op de logistieke indeling van de
keuken. Een kookeiland lijkt weliswaar aardig, maar bedenk dat
het afgieten van aardappelen toch al een probleem geven.
Zeker als het werkgedeelte niet is gecombineerd met het
kookgedeelte. Verlies het veiligheidsaspect nooit uit het oog.
 
8.
KLEUR
Wees voorzichtig met kleurgebruik. Wat nu in is, is wellicht over
enkele jaren gedateerd. Natuurlijk kun je de fronten
en kastdeurtjes altijd opnieuw laten spuiten of overschilderen,
maar wees voorzichtig!
 
9.
AANSLUITINGEN 
Overweeg een televisieaansluiting.
  
10.
AFZUIGKAP 
Let op het geluidsniveau van een afzuigkap. Niets is zo hinderlijk dan een lawaaiige ruimte.

HOME