waterontkalker

2022-06-27
Watts OneFlow®

Bent u op zoek naar een manier om uw water te ontkalken? Kalk in uw water is vervelend en kan verschillende gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw huishoudelijke apparatuur maar ook voor uw energierekening. 

Bent u klaar met kalkaanslag? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een passende oplossing om uw water te gaan ontkalken. Dit doet u met een waterontkalker, we hebben hier alle belangrijke informatie hierover voor u op een rijtje gezet.

Wat doet een waterontkalker? 

In Nederland is het drinkwater van goede kwaliteit, toch zit er nog steeds veel kalk in het water. Dat is niet erg, voor de kwaliteit van het drinkwater hoeft u dus niet het water te ontkalken. Echter zijn er wel veel andere redenen waarom u dit eventueel zou willen doen. Hoeveel kalk er precies in het water zit verschilt per gebied. 

Als het gaat om drinkwater maakt het voor de gezondheid niet uit of u hard of zacht water drinkt. Hier is onderzoek naar gedaan door de wereldgezondheidsorganisatie, deze hebben vastgesteld dat onthard water niet slecht is voor je gezondheid.

Hard water, dit is water waar veel kalk in zit, vindt niet iedereen even prettig. Een waterontkalker doet wat de naam eigenlijk al doet vermoeden, water ontkalken. Dit kan prettig zijn wanneer u last heeft van de gevolgen van hard water. Het scheelt een hoop schoonmaakwerk en ook uw huishoudelijke apparatuur gaat veel langer mee. Een waterontharder of waterverzachter helpt daarbij.